Fabio Panassidi
Het goede Italiaanse leven.

Lab26 zou je horeca 2.0 kunnen noemen. Overdag maakt de ruimte deel uit van Vandaag concept store. Maar tegen sluitingstijd neemt Fabio de regie over en verandert de woonwinkel in een restaurant. De tafels en stoelen blijven gewoon staan voor de eters, net als de lampen en de wanddecoratie. Het leuke is: ze zijn nog steeds te koop. Wie dus na de pizza interesse heeft in een meubelstuk, mag het de volgende dag mee naar huis nemen.
Dat Fabio zijn eigen restaurant met 40 plekken zou beginnen, had hij zelf niet bedacht. âHet is geleidelijk ontstaan.â Geboren onder de rook van Napels bleef hij vanwege de paardensport in Twente hangen. En aangezien een echte Italiaan al gauw aan eten denkt, ging hij op zoek naar een houtoven om zelf pizzaâs te bakken. Van het een kwam het ander. Fabio besloot met de houtoven te gaan cateren: op locatie pizzaâs bakken. De zachte Napolitaanse pizzaâs welteverstaan, die inmiddels op de Unesco-lijst van werelderfgoed staan. âJe kunt ze vouwen en zijn beter verteerbaar.â
Cateren doet Fabio nog steeds. Met de formule âPizzeria-voor-één dagâ bakt hij in de zomermaanden pizzaâs op de terrassen van vier Overijsselse horecazaken. Daarnaast runt hij Lab26, waar volop wordt geĂ«xperimenteerd met smaken en ingrediĂ«nten. Wat te denken van de pizza âInburgeringâ? Of de zelfbedachte antipasti met vleeswaren en kazen van Italiaanse producenten, door zijn ouders geselecteerd? Fabioâs kookkunsten bezorgden hem in 2019 de prijs voor het beste Italiaanse restaurant van Nederland. âSindsdien is het elke dag druk, en niet alleen met HengeloĂ«rs...â
Fabio voelt zich thuis in De Drie Straatjes. âEen uniek stukje Hengelo dat helemaal bij mij past. Er zitten hier veel bijzondere zaken waar mensen speciaal voor komen. We hebben allemaal ons eigen publiek maar we organiseren in de straat ook samen evenementen.â
