Skip to main content Skip to footer

Luuk Schmidt

Muzikale alleseter Luuk.

Hoe het begon

Luuk Schmidt

Praat je met Luuk Schmidt, dan gaat het vooral over livemuziek. Hij is er zeven dagen in de week mee bezig: als programmeur, als organisator en als liefhebber.

Zijn stamkroeg? Muziekcafé de Cactus, beter bekend als het ‘Kleinste Podium van Twente’. Zonder twijfel. En dat is niet omdat Luuk één dag in de week hier zelf achter de bar staat. “Er treden vier tot vijf bands per week op. Beginnende artiesten, maar ook grote namen. Ook op woensdag en donderdag, vaak toch de minder drukke dagen in de horeca, is het vaak uitverkocht. Het publiek is van alle leeftijden.” De Cactus bewijst het succes van de aanpakker, vindt Luuk. “Erwin Kwakman (de eigenaar van het café) laat zien wat je kunt  bereiken als je iets durft te doen en een goed concept hebt. Hij heeft een goede programmering waar mensen wel iets voor willen betalen. Heel bijzonder dat hem dat lukt zonder een cent subsidie.”

Metropool

Luuk is in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de regionale programmering en talentontwikkeling bij poppodium Metropool Poppodia Twente. In de praktijk betekent dat: het aanbieden van speelplekken, trajecten op maat voor de acts en hulp bij het maken van onder meer een marketingplan, een begroting en boekingen. “Ja, dat is mijn werk. Maar ik ga in mijn vrije tijd ook vaak naar een concert hoor! Werk en privé lopen bij mij altijd door elkaar.” In het verlengde daarvan bemoeit Luuk zich met andere evenementen in de stad. Zo is hij programmeur van het jaarlijkse BAM! Festival in het Prins Bernhardplantsoen, uitgeroepen tot het Beste Festival van Overijssel. Er komen zo’n 15.000 bezoekers op af, van jong tot oud. “Het is een jaarlijkse reünie voor Hengeloërs, maar ook voor mensen daarbuiten.”

Als je in deze stad iets tofs organiseert, komt er genoeg publiek op af. Mensen willen graag vermaakt worden.

- Bezoeker Luuk Schmidt